10 Şubat 2014 Pazartesi

ADIM ADIM KALPLİ NUDE TIRNAKLAR

minimalist nail art
Merhabalar,
Yeni haftaya yeni bir yazıyla karşınızdayım.
Nude tırnakları çok seviyorum, ama bu ojeyi sürünce birden gözüme fazla nude geldiler. Hazır sevgililer günü temaları da havalarda uçuşuyorken ben de bir şeyler yapayım dedim.

Bu yöntem de cumartesi gecesi aklıma geldi. Eminim ki daha önceden bu yöntemi keşfeden, uygulan, hatta blogunda paylaşan insanlar da vardır. Ancak ben daha önce hiçbir yerde görmediğim için şu an çok önemli bir şey keşfetmiş gibi hissediyorum kendimi, lütfen bozmayınız. Aaa biliyorum ben bunu, filanca da yapmıştı filan demeyiniz rica ediyorum. Ben böyle mutluyum.En azından insanlık için küçük, ama benim gibi nail art yapmaya saatler vermeye üşenen bir insan için büyük bir adım=)

Haftasonu instagram hesabımdan bu kalpli nude tırnakları paylaşmıştım. Şimdi gelelim adım adım nasıl uygulandığına;

tirnak bakimi


1. Herhangi bir renk baz ojeyi tüm tırnaklarımıza sürüyoruz. (Oje sürmeye giriş- 101 dersi)
Ben nude- bordo uyumunu sevdiğimden, bu aralar nude tırnaklara da takmış olduğumdan nude bir renk seçtim. Bu arada açık renk ojeleri sürerken de koyu renk oje sürermiş gibi aynı özeni göstermek çok önemli. Yani yanlardan ve dipten hafif boşluk bırakarak sürüyoruz ki tırnak daha ince, uzun gözüksün. Nasıl olsa açık renk diye özensiz sürmek yok.


2. Az biraz sabredip ojemizin kurumasını bekliyoruz. Sonra kağıt banttan küçük bir parça alıp ikiye katlıyoruz ve küçük makasla yarım kalp kesiyoruz. Neden? Çünkü ikiye katlamıştık ya, bantı açınca tam kalp olacak.
tirnak sanati
3. Bantı tırnağımızın üzerinde istediğimiz yere yapıştırıp bastırıyoruz. Bantın düzgünce kenarlarında potluk olmadan yapıştığından emin olun ki sürdüğünüz oje kenarlardan sızmasın.

tirnak oje

4. Kalbimiz ne renk olsun istiyorsak o renk ojeyle boyuyoruz. Bundan sonra yine sabrediyoruz. Bantı hemen öyle 1 dk sonra çıkarmıyoruz ki çıkartırken kalbimiz bozulmasın. Oje tam kuruduktan sonra bantı çıkardıktan sonra kalpli tırnaklarınız hazıııır =)

tirnak kalp

İşte bu kadar basit. Üzerine bir de şeffaf top coat sürerseniz tamamdır. Çalışan, vakti olmayan ama nail art yapmaya heves eden kadınlara armağanımdır.
Sevgiler,
Neşeli Zebra

17 yorum :

  1. Vay canına sayın izleyiciler demek istiyorummmm! Hiçbir yerde görmedim okumadım üstelik çoook da beğendim özendim! Ama kesin ben bunu da beceremem:/ Normal küçük bantla da olur dmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa becerilmeyecek bir şey yok ki, çok çok basit. Normal bantla da olur sanırım ama o zaman alta sürdüğün bazın iyice kurumasını bekle, kağıt bant daha az yapışkanlı diye kağıt bant kullandım ben, bir de kesmesi kolay =)

      Sil
  2. Çoook çok güzel olmuş ellerine sağlık, denicem en kısa sürede :)
    Ben de genelde kürdan ucuyla şekil yapıyorum tırnagıma ama sağ ele zor oluyordu tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim =) Dene bence de çok keyifli =)

      Sil
  3. bant fikri çok güzel bende denedim ama olmuyor bir türlü:(( nude renklere bende takılmış durumdayım çok beğendim bur rengi rossmana gittiğimde bir bakayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa neden olmuyor ki? Kağıt bant kullanıyorsunuz değil mi, diğer bantlarla zor olabilir çünkü. Bir de kalbin içini boyarken çok fazla oje kullanmamak gerek, yoksa kenarlardan bozuluyor.

      Sil
    2. Ay bi de Rossmann'a gittiğinizde bakmayın bu ojeye, ben pek beğenmedim 3 kat sürdüm ancak rengini verdi. Aynı tonlarda Golden Rose Rich Color (kare şeklinde olanlar) veya Pastel'e bakın.

      Sil
  4. Çok güzel duruyor tırnaklarında. Ben de tırnaklarımda genelde nude tonları tercih ediyorum. Kalbi bant ile oluşturmak da çok yaratıcı bir fikir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ama Rival de Loop oje başarılı değil nude ojede, 3-4 kat sürmek gerekiyor. Kalbi sadece tırnakta değil hediye paketi süslerken filan da kullanabilirsiniz. Mailinizi aldım bu arada, geri döneceğim =)

      Sil
  5. Nude ojenin rengini de, nail artı da çok beğendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler =) Ama bu nude ojeyi çok beğenmeyin, detaylı yazısını yazacağım bu akşam, performansı çok iyi değil maalesef =)

      Sil
  6. Ben de tek kelime ile bayıldııım aslında nude ojeye de bayıldım rengi çok güzel görünüyor ilk işim bunu denemek olcak:) Bordo ve nude seçimi ise süper:) Artık takipçiniziiim bana da beklerim:))

    http://allwhitestuff.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim. Ama bu nude ojeyi almak için bir sonraki postu bekleyin derim =) Bu arada hemen geliyorum =)

      Sil
  7. Fikir çok güzelmiş çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  8. Ayy çok şeker olmuşşş valla harika fikir yaaa :)

    YanıtlaSil