21 Ocak 2014 Salı

SİYAH NOKTALARDAN KURTULMAK İÇİN İLK 10 ADIM

                     siyah noktalar nasil gecer
Zaten bu konuda yıllar boyu edindiğim tecrübeleri ve kullandığım ürünleri bir post haline getirmeyi planlıyordum. Ancak sevgili Esra'nınKonjac Sponge inceleme yazıma yaptığı "siyah noktalara isyan" temalı yorumundan sonra, hızlanmaya karar verdim. 
Efendim bu siyah nokta öyle hassas bir konu ki taşın üstüne siyah noktaları yok eder yazsalar alıp sürecek hale geldik. Piyasada siyah noktaları azalttığını, yok ettiğini, hatta kökünü kuruttuğunu söyleyen ürün çok, bunları tanıtmak için hepimiz günde 10 yayın hazırlasak yine bitmez. Ama maalesef ki bu kadar ürün denerken en önemli, en temel adımları hep unutuyoruz, es geçiyoruz.
Diyeceğim odur ki, bu ürünler filan hep bahane, işin özü 10 basit kuraldan geçer. O yüzden bugün ben kendim uygulayıp, sonuç aldığım 10 kuralı yazıyorum. Buyurunuz;
  1. Kural biiiirrr!!!! Akşam gözünüzden uyku da aksa, yorgunluktan sürünseniz de, o gün makyaj yapmamış olsanız da o yüz temizlenecek, üzgünüm. Bunun bahanesi yok. Makyaj olmasa bile cilt salgıladığı yağ ile gözenekleri tıkıyor, siz de "amaan yaaaeee makyaj yapmadım zaten, yatayım uyuyayım ben en iyisi" diyorsunuz, o kapanmış gözenekler de siyah nokta oluyor, sonra da ağlıyorsunuz. O gözenekler genişliyor, genişleyen gözenekler tekrar siyah nokta oluyor, yağ salgısı artıyor, o kısır döngüye girmiş oluyorsunuz.
  2. Aynı durum sabah için de geçerli tabi ki, "Ay zaten yatmadan yıkamıştım ben, gece uyurken yüzüm kirlenmedi kiii" bahaneleri boşuna, siz uyurken cildiniz dışarıya yağ salgıladı haberiniz yok, onu temizlemediğiniz anda yeniden "Hoşgeldin Siyah Noktalar" şarkısı fonda çalmaya başlar. Şimdi burada şöyle bir hatırlatmam var, sabah sabah kimyasal ürünlerle haşır neşir olmak istemiyorsanız, makyajsız yüzünüzü sabah sabah temizleme jeliyle temas ettirmek istemiyorsanız - ki çok normaldir bunu istememeniz- Konjac Sponge sabah temizliği için birebir, gerçi ben akşam da temizleme jeli kullanmadan bunu kullanıyorum eğer ten makyajım yoksa. Yazısını da yazmıştım ayrıntılı, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz tekrardan.
  3. Temizlikten sonra tonikleme ve kremleme aşamalarını atlamayın. Benim cildim yağlı kreme ihtiyacı yok hiç demeyin, cildiniz nemsiz kalırsa kendi kendini nemlendirmek için yüzeye su salgılayamayacağına göre ne salgılayacak, yağ salgılayacak, sonra yine siyah noktalar, genişlemiş gözenekler. Krem seçerken de yağlı değil, su bazlı hafif, yağlandırmadan nemlendiren kremler seçin.
  4. Cildinizi çok fazla ürünle yormayın. Kendinizi deneme tahtasına çevirmeyin. Tabi ki o ürünlerden destek de alacaksınız ama yazının başında da dediğim gibi işin özünü kaçırmayın bu ürünleri denerken. Destek alacağınız ürünleri seçerken çok dikkat edin. Aşırı sert jellerden, aşırı alkollü ürünlerden kaçın, cildinizdeki fazla yağı temizleyeğim derken cildinizin doğal yağ dengesini de bozmayın. Çünkü o zaman da ne oluyor cildiniz deforme oluyor, zaten genişlemiş gözenekler daha da yıpranıyor. Güvendiğiniz, iyi referansları olan ürünleri kullanın lütfen.
  5. Günde en az 2 litre su içiyoruz, bunu küçümsemeyin, denedim faydasını ciddi anlamda gördüm ondan diyorum. Nem dengesi iyi bir ciltte aşırı yağ salgılanması da azalır, yağ salgısı azalırsa siyah nokta da azalır genişlemiş gözenek görüntüsü de. Su içemiyor olabilirsiniz, su içmeyi unutuyor olabilirsiniz, bunun için birkaç taktik verelim. Mesela kendinize büyük bir bardak alın (500 ml 'lik olanlardan) sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce o bardakla 1 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin, kafadan 1 litre su içmiş oldunuz işte =) Çalışma masanıza 1 litrelik şişeyle su koyun, çantanızda arabanızda su şişesi taşıyın, yani su hep gözünüzün önünde olsun ki susamasanız dahi yudum yudum için.
  6. Makyaj malzemeleri için de gözenekleri tıkamayan, nefes alan ürünleri seçiyoruz zaten, içeriğine bakıyoruz. Siz zaten biliyordunuz, dikkat ediyordunuz, hatırlatmaya gerek yoktu ama belki aramızda çoook çoook ucuz, içeriği belli olmayan pudraların, fondötenlerin büyüsüne kapılıp alan, kullananlar vardır diye diyorum. Söz meclisten dışarı =)
  7. Spor; belki direkt bir etkisi yok ama dolaylı yoldan var. Neden? Kan dolaşımı hızlanıyor, vücut toksin atıyor, cilt de bu olumlu değişimlerden nasibini alıyor tabi.
  8. Yediklerimize de biraz dikkat edeceğiz tabi. Bazı uzmanlar bugüne kadar korkutulduğumuz kadar direkt bir etkisinin olmadığını söylüyor ama siz yine de yağlı, bol katkı maddeli abur cuburlardan uzak durun, zarar onlar hep zarar =) Siyah nokta yapmasa bile kilo yapar. 
  9. Onun yerine meyve, sebze yiyin. Cilde iyi gelen meyveler listesi yapın, onlardan tüketmeye çalışın. Yeşil çay için mesela, hem toksinleri attırır hem sıvı almış olursunuz, metabolizmayı hızlandırır, bir taşla 3-5 kuş =)
  10. Sigaradan, alkolden uzak durun. Sigara cilt yapısını, gözenek yapısını bozar. Sigara içtiğiniz zaman bütün o kremlerin etkisini azaltıyorsunuz. Hem sigara içmek eskiden havalıymış da şimdi o da yok, sigara içenler dışlanıyor. İçmeyin yani, cildinize acıyın.
Bunları bir uygulamaya başlayın bakalım. Göreceksiniz yağ salgısı düzene girecek, ee öyle olunca siyah noktalar azalacak, onlar azalınca geniş gözenek görünümü hafifleyecek, bu süreçler hep birbirine bağlı. Bu adımlar zaten hepimizin bildiği kurallar, ama bu yazıyla bir daha hatırlamış olalım =) Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım =)

18 yorum :

  1. Aksamlari hep makyajimi cikaririm ama sabahlari oyle bir temizleme moduna girmiyodum acikcasi ona da baslicam.. Yararli bir yazi olmus eline saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yararlı olduysa ne mutlu bana =)

      Sil
  2. yararlı bir yazı olmuş eline sağlık:) Ben de bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim =) Ben sizin blogunuzu biliyorum ki zaten =) Ama gfc'den takip edemiyorum, izleyici paneliniz kayıp =( Ayarlardan blog url'sini silip tekrar yazın düzeliyor, olmazsa yazın bana yardımcı olabilirim yine =)

      Sil
  3. son zamanlarda tam da ihtiyacım olan yazıydı. Blogu yeni keşfetmiş olsam daa zevkle takip ediyoruum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili "BBY" =) Öpüyorum =)

      Sil
  4. harika yazı olmuş
    ben o yazdığın tüm olumsuz şeyleri yapıyorum :D
    makyaj temizlemeden yatıp sabahları panda gibi uyandığım çoktur :D
    böylelikle siyah noktalarım da dipsiz kuyu gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkür ederim, böyle yorumlar geldikçe yazasım geliyor =)
      Ama yapmayın öyle şeyler, her makyajlı yatağa girdiğinizde aklınıza ben ve bu yazı gelsin =)
      Mesela şimdi ben su içmediğimi hatırladım ve su içmeye gidiyorum siyah noktalarla savaşmak için =)

      Sil
  5. Harika bir yazı olmuş 19 yaşımdayım ve hayatım boyunca siyah nokta ve akneyle uğraştım hatta şimdi kimseye tavsiye etmesem bile doktor kontrolünde ilaç bile kullandım. Sivilcelerim geçse bile siyah noktalarım var hala malesef. =( hemen şimdi yarım litre suyumu içiyorum ve kendime yeşil çay hazırlıyorum. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah noktaları geçirmenin tek şartı cildi temiz tutmak ve vücudun yağ dengesini bozmamak =) Siz su içtikçe ben seviniyorum, ne güzel =) Su rutinini iyice oturtun, inşallah azalacak o siyah noktacıklar =)

      Sil
  6. harika yazı olmuş
    ben o yazdığın tüm olumsuz şeyleri yapıyorum :D
    makyaj temizlemeden yatıp sabahları panda gibi uyandığım çoktur :D
    böylelikle siyah noktalarım da dipsiz kuyu gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler =) Ama aksatmayın temizliği, ilerde kullanacağınız kırışıklık karşıtı kremlerden bile önemli, şimdiden cildi hazırlamak lazım...

      Sil
  7. Çok güzel bilgiler bunlar zebracığım ,kesinlikle hemen uygulamaya geçiyorum .Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne mutlu faydalı olabildiysem =)

      Sil
  8. Peki bir ameliyat söz konusu olabilir mi yüzümde sayılamayacak kadar cok siyah nokta ve ben var temiz bir cilt istiyorum nolur bana yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin bahsettiğiniz siyah nokta burada bahsedilenden farklı sanırım.
      Uzman bir dermatoloğa giderseniz size en iyi şekilde yol gösterecektir.
      Tıbbi yöntemlerle bu sornlarınızdan kurtulmanız mümkün.

      Sil
  9. Hay Allah razı olsun, hiçbir sivilce sıkıntım yok fakat yüzüm her geçen gün siyah noktayla doluyor. Ne kadar iyi baksam da..
    Son çare Roaccutan diyordum, burada birkaç farklı öneri gördüm, uygulayıp sonuca göre başımın çaresine bakacağım :) :(

    YanıtlaSil
  10. Sezon Sonu %70'e Varan Indirimler
    Kadın Giyim

    YanıtlaSil