10 Nisan 2015 Cuma

GRATİS, WATSONS, ROSSMANN İNDİRİMLERİNDEN HASARSIZ ÇIKMA TÜYOLARI

indirim tuyolari

Malumunuz önümüz Sevgililer Günü, hemen sonrası da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sevgilisi olanlar sevgililerinden hediye bekleyedursun, sevgilisi olanın da olmayanın da bu hafta odaklandığı bir şey var ki o da merakla beklediğimiz drugstore indirimleri.

Ben de bu çılgın drugstore indirimlerinden cüzdanımızda en az hasarla nasıl çıkabiliriz, bütçe dostu önerilerim nelerdir, onları kısaca maddeleyeyim istedim;


Liste yapmadan alışverişe çıkmayın. Sadece eksikleri değil evde bulunanları da listeleyin. Elinizde kaç tane maskara, kaç tane ruj var? Stokta kaç tane pamuğunuz var? Bu listeyi yaptıktan sonra alacaklarınızın listesini yapmanız daha kolay olacak ve gereksiz yere almak istediklerinizi görerek listeden çıkaracaksınız emin olun. 


Elinizde bulunanların listesini yaptıktan sonra kullanmadıklarınızı, son kullanma tarihi yaklaşanları ayrıştırın. Kullanmadıklarınızı kullanacak birilerine verin, son kullanma tarihi geçenleri direkt çöpe atın. Preslerim diye 3 aydır çekmecenin kenarında beklettiğiniz taşlaşmış allığı da atın, 3 aydır preslemediyseniz bundan sonra da preslemezsiniz emin olun.


En sevdiğiniz vloggerın aynı rengin farklı tonlarında 5 tane allığı olabilir, çünkü o sürekli yeni bir makyaj videosu hazırlamak zorunda. Bu sizin de 5 tane birbirine benzer tonda allığınız olmasını gerektirmez.
Evde hiç açılmamış 1 maskaranız varsa yeni çıkan maskarayı almanıza da emin olun gerek yok, en azından bu indirimde. 2 ayda bir hatta bazen daha kısa periyotlarda indirimler oluyor. Elinizdeki ürünleri bitirin, bir sonraki indirimde alırsınız.


Mağazaya gittiğinizde %40 inmiş diye her şeyi sepete atmadan önce benzer ürünlerle ve kendi içinde kıyaslama yapın. Üzerinde %40 yazmasa ve gerçek fiyatı aslında bu olsa alır mıydınız, yoksa psikolojik olarak indirimin büyüsünden mi size bu kadar ucuz görünüyor? Benzer markaların muadil ürünleri ne kadar, içerikleri ne derece aynı? Sadece ambalajını beğendiğiniz için mi alıyorsunuz?


Korkmayın bu dünya üzerindeki son indirim değil. Makyaj ürünlerinizi kesinlikle stok yapmayın. Sıra o ürüne gelene kadar yeni ürünler çıkacak, belki de siz sıkılacaksınız. Üstelik son kullanma tarihi geçme riski de cabası. Bırakın paranız bir sonraki indirime kadar cebinizde kalsın.


7 yorum :

  1. ayyy çok faydalı bir yazı olmuş. ben de son zamanlarda buna benzer yöntemler uygulayarak indirim zamanlarını çok çok az hasarla atlattım. Bence gelen indirim mesajlarını vb. ihtiyacınız yoksa okumayın bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de kendime başka işler uydurup alışveriş merkezine gitmiyorum :)))

      Sil
  2. Merhaba, instagramdan takipteydim zaten :) Şimdi burdan da takipteyim, bana da beklerim ;) Sevgiler…

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru tespitler, emeğinize sağlık.
    GFC den takibe aldım, belki benim blogu da seversiniz :)
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş. Ben de yıllarca yetecek şekilde stok yaptıktan sonra birden kendime geldim ve şimdi senin yöntemlerin benzerini yapıyorum.En güzeli indirim döneminde kendimi bir yere kapamak ama, can çıkıyor huy çıkmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Biraz alışmak gerekiyor eldekilerle yetinmeye, ben bu 8 Mart indirimlerini çok az hasarla atlattım :) Pamuk bile stoklamıyorum artık...

      Sil